Belépés
Császármorzsa
Hozzávalók 4 személyre:

1 tojás, 5 dg margarin, 5 evőkanál cukor, csipet só, 35 dg liszt, 10 dg darabolt dió, 5 dg mazsola, tej, 4 dl tejszín, 10 dg étcsokoládé.

Elkészítése:

A tojások sárgáját a cukorral, sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk az olvasztott margarint és fokozatosan a tejet, lisztet úgy, hogy sűrű csomómentes maszszát kapjunk. Lazán hoz...
Sajtos spárgatorta
Hozzávalók a tésztához:

15 dkg búzaliszt, 10 dkg vaj, 10 dkg reszelt eidami sajt, csipetnyi só. A töltelékhez: 5 db tojás, 2 dl tej, 10 dkg reszelt eidami sajt, 1 csokor zöldspárga, só, kevéske reszelt szerecsendió.

Elkészítése:

Tegyük a lisztet egy keverőtálba, vágjuk bele a hideg vajat, majd adjuk hozzá a reszelt sajtot is. ĺzesítsük csipetnyi sóv...
Sörtésztában sült finomságok
Hozzávalók 4 személyre:

olyan zöldség, amilyet általában rántani szoktunk (gomba, tök, karfiol, patisszon, padlizsán, brokkoli, stb.), olaj a sütéshez, 50 deka zöldséghez számítva 1 tojás, 10 dkg liszt, egy üveg sör.

Elkészítése: A zöldséget tetszés szerint sós vízben előfőzhetjük; a karfiolnál, laskagombánál és a brokkolinál feltétlenül tegyük ezt meg. Közben...
Burgonyafánk húsok mellé
Hozzávalók:

20 dkg burgonya, 12 dkg liszt, 1 tojássárgája, 2 dkg élesztő, 3 evőkanál tej, 3 dkg vaj, só, olaj.

Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, burgonyanyomóval összetörjük. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet összegyúrjuk a tojással, a puha vajjal, az élesztős folyadékkal....
Finom gyümölcskenyér
Hozzávalók:

12,5 dkg teljes búzaliszt, 2,5 dkg margarin, fél dl tej, 1 tojássárgája, 2 dkg méz, 1 dkg élesztő, 30 dkg aszalt gyümölcs (szilva, mazsola, alma, körte, narancshéj), 2,5 dkg dió, 2,5 dkg mogyoró, fahéj, szegfűszeg, gyömbér.

Elkészítése:

Az élesztőt a tejjel és egy kevés cukorral felfuttatjuk. Hozzáadjuk a lisztet, az olvasztott, de nem f...
Sült csirke sajtmártással
Hozzávalók (4 személyre): 1 konyhakész csirke, 1 ek. pulykafűszersó, 2 ek. olaj, 1 nagy fej hagyma, 4-6 gerezd fokhagyma, 0,5 dl száraz fehérbor, 100 g gouda/trappista/eidami sajt, 100 g füstölt sajt (karaván, oázis), 30 g vaj/margarin, 3 ek. liszt, 3 dl húsleves (kockából), 1 dl tejföl, só, őrölt fehér bors, szerecsendió, 1 dl tejszín, néhány fodros salátalevél, 1 szelet pir...
Epres-krémes palacsinta
Hozzávalók (8 palacsintához):
100 g finomliszt, 2 tojás, egy csipet só, 2,5 dl tej, 1 ek. olaj, 1 ek. rum, 4 citromfű-/mentabóbita. A mártáshoz és a töltelékhez: 50 dkg eper, 10 + 5 dkg cukor, 1 citrom, 1 ek. étkezési keményítő, 1 tasak vaníliás pudingpor, 4 dl tej, 0,5 dl rum.
1. A palacsintákhoz simára keverjük a lisztet a tojásokkal, a sóval és a tejjel, lefedjük, 30 ...
POgiiiii
Gyors sajtos pogácsa
1 kis pohár tejfölt, 1 kiskanál cukorral meglngyosítunk (nyugodtan gázon melegítheted), belemorzsolok öt dkg élesztőt. Míg megkel, fél kg lisztet, 25 dkg margarinnal, 1 kávéskanál sóval és 25 dkg reszelt trapista sajttal elmorzsolunk, majd a közepébe fészket teszünk. Ebbe tesszük az egy tojás sárgáját, 25 dkg túrót és a megfuttatott élesztőt. Összegyúrjuk....
Őszibarackos, túrós lepény
Hozzávalók:

25 dkg rétesliszt, 1 kiskanál sütőpor, 1 citrom reszelt héja, csipetnyi só, 15 dkg porcukor, 20 dkg vaj, 2 tojás, 5 dl tej, 50 dkg tehéntúró, 10 dkg mazsola, 2 nagy őszibarack, 2 dl őszibaracklé.

Elkészítése:

A lisztet, a sütőport, a citrom reszelt héját, csipetnyi sót és a porcukrot összedolgozom. Egy közepes nagyságú tepsit 10 deka vaj...
Augusztus 20.
Az új kenyér ünnepeként is számon tartott augusztus huszadikán csaknem hét évtized óta az új kenyeret is ünneplik.

Az új kenyeret hivatalosan 1937-ben, Péter-Pál napján ünnepelték meg Szegeden, kimondottan azzal a céllal, hogy serkentsék a Tisza-parti város idegenforgalmát. A város népművelési titkára, Hübner József javasolta a Magyar Kenyér ünnepének megrendezését. Senk...
Pita
Pitatészta !
Nem nagy fáradtság, katasztrófálisan egyszerűűű!!!!!!!! Vegyél kb. fél kiló finom lisztet, és kb. 1,5 dl vizet! Ezt gyúrd össze úgy, hogy puha, jól összeállt tésztát kapj! Ha ragadós tegyél hozzá lisztet, ha túl száraz egy kis vizet! Ne legyen olyan kemény, mint a levestésztákhoz való tészta!!!! Hagyhatod egy kicsit pihenni, ezután kb. öklömnyi tésztákra szaggasd,...
Málnahabos képviselőfánk
Hozzávalók (20 darabhoz):
1 dl olaj, csipetnyi só, 20 dkg liszt, 4 tojás, 5 dl tejszín, 2 zacskó habfixáló, 25 dkg málna, kb. 10 dkg porcukor.
1. Az olajat kb. 4 dl vízzel együtt fazékba öntjük. Csipetnyi sót szórunk bele, és felforraljuk. Egyszerre beleöntjük az összes lisztet, majd fakanállal, alacsony hőfokon addig keverjük, amíg a tészta az edénytől egy darabban el n...
Tárkonyos zöldségleves
Hozzávalók:

1 db hagyma, 2 evőkanál olívaolaj, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg gomba, 20 dkg zöldborsó, 20 dkg zöldbab, 1 evőkanál liszt, 2 dl tejszín, 5 dl víz, só, fehérbors, tárkony, babérlevél, fél citrom, 1 evőkanál tárkonyecet.

Elkészítése:

Az olajban megpirítjuk a zöldségeket, lisztet szórunk rá, és elkeverjük (a lisztet meg is piríthatjuk, így szeb...
Káposzta fejtett babbal
Hozzávalók (4 személyre):

50 dkg fejes káposzta, 50 dkg mélyhűtött fejtett bab, 2 fej vöröshagyma, 1 szál póréhagyma, egy csomó leveszöldség, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál vaj vagy margarin, 2-3 evőkanál olaj, só, bors, köménymag, a díszítéshez friss zellerzöld.

1. A vöröshagymát megtisztítjuk, és négyfelé vágjuk. A megtisztított, megmosott leveszöldséget kock...
Alma-mártás
...
Egy literes cserép vagy porczellán fazékba tegyünk forrni vizet.



Minden személyre fél almát tisztitsunk meg a héjától és vagdaljuk fél kockákba, a forró vizbe együtt az almával tegyünk kevés sót, cukrot és zöld petrezselyem-levelet egy fél kávéskanálnyit apróra vágva.

Ha az alma puhára megfőtt, készitsünk bele habarást: minden személyre szá...
BAJOR TOJÁSMÁRTÁS
...
Végy hozzá
4 tojássárgáját,
1 gerezd fokhagymát,
3 dkg lisztet,
4 dkg vajat,
2 evőkanál borecetet,
borsot,
sót.

A tojásokat keverd simára a liszttel és a borecettel, majd sózd, borsozd. (Ha keverés közben lassan szitálod a lisztet a tojásba, akkor biztosan nem lesz csomós.) Egy lábasban olvassz vajat, s tedd bele a megtört...
Besamel mártás
...
Hozzávalók:
5dkg liszt
5dkg margarin
05dl főző tejszin
1 csipet só
1 csipet cukor
1dl fehérbor

Világos rántást készítek (lassú tűzön , kevergetés mellett felolvasztom a margarint, amikor

elkezd gyöngyözni, rászórom a lisztet és kevergetem, amíg rózsaszín kezd lenni), akkor

felöntöm bő fél liter tejszinnel és ...
Kati szelet
Kati szelet


50 dkg liszt 20 dkg zsír 15 dkg cukor3 tojássárgája 1 csom. Sütőpor
A lisztet a sütőporral össze keverjük majd a zsírral fel morzsoljuk.
Közzé keverjük a cukrot a tojássárgáját majd 2 dl tejet öntünk hozzá jól
Kidolgozzuk , három lapot sütünk gyenge tűznél

Töltelék:
A három lap közül egyet fel morzsolunk porrá erre öntünk ...
Mézes zserbó
Mézes zserbó

50 dkg lisztet eldörzsölünk 6 dkg zsírral, hozzá adunk 16 dkg cukrot 1 kávés kanál szódabikarbónát és 2 egész tojással 4 evőkanál mézzel és 4 kanál tejföllel jól kidolgozott tésztát készítünk 5 cipóba osztjuk kissé pihentetjük, kés hát vékonyra sodorjuk ,majd sütjük.

Töltelék:
3 tojássárgájából 3 evő kanál cukorral 1 cs. vaníliás cukorral 3 e...
Hatlapos
Hatlapos

3 tojáshoz 10 dkg cukor 1 evő kanál zsírral 3 dkg szalagáréval habosra kavarjuk adunk hozzá ¼ liter tejet 60 dkg lisztet majd gyengén gyurjuk, ha kész 6 egyenlő részre osztjuk pihentetjük 1órát,majd kinyútjuk és sütjük gyenge tűznél .

Krém
10 dkg cukrot meg pirítunk ráöntünk 1/4liter vizet felfő és még 30dkg cukrot forralunk közzé míg felfő ...
1 2 3 .........948 949 .....1422 1423 ....1895 1896 1897 
Címkék: BAJOR TOJÁSMÁRTÁS, Hübner József, Magyar Kenyér, tojások sárgáját, olvasztott margarint, hideg vajat, reszelt sajtot, zöldséget tetszés, brokkolinál feltétlenül, burgonyát meghámozzuk, élesztőt langyos, lisztet összegyúrjuk, puha vajjal, élesztős folyadékkal, kevés cukorral, palacsintákhoz simára, közepébe fészket, megfuttatott élesztőt, citrom reszelt, porcukrot összedolgozom, közepes nagyságú, város népművelési, levestésztákhoz való, kicsit pihenni, összes lisztet, olajban megpirítjuk, csomó leveszöldség, díszítéshez friss, vöröshagymát megtisztítjuk, literes cserép, forró vizbe, almával tegyünk, alma puhára, tojásokat keverd, lábasban olvassz, sütőporral össze, tojássárgáját majd, burgonyanyomóval, katasztrófálisan, idegenforgalmát, levestésztákhoz, tojássárgájából, szódabikarbónát, gyümölcskenyér, leveszöldséget, pulykafűszersó, palacsintákhoz, kávéskanálnyit, meglngyosítunk, császármorzsa, sajtmártással, tojássárgáját, megtisztított, összedolgozom, képviselőfánk, laskagombánál, megtisztítjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.